FETÖ: Hakan Fidan Fetullah Gülenin öldügunü duyurdu

FETÖ: Hakan Fidan  Fetullah Gülenin öldügunü duyurdu
  • 0
  • 3
  • 21 Ekim 2024
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • +
  • -

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, istihbarat kaynaklarının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünü doğruladığını söyledi.

Bakan Fidan, Pazartesi günü Ukraynalı mevkidaşı Andrii Sybiha ile Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türk Diplomasisi Başkanı, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını dile getirdi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i kastederek, “Bu karanlık örgütün elebaşı öldü” dedi.

Fidan, Türk istihbaratı kaynaklarının Gülen’in ölümünü doğruladığını söyledi. Pazartesi günü erken saatlerde FETÖ terör örgütüne yakın kaynaklar tarafından duyuruldu.

Ve şöyle devam etti: “Bu örgüt milletimizin tarihinde ender görülen bir tehdit kaynağıydı. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, onları vatanına, milletine ihanet makinesine dönüştürmüştür. ve kutsal değerleri.”

Bakan, bu kişilerin yabancı istihbarat teşkilatlarının elinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı silah olarak kullanıldığını hatırlattı.

“Bu ölüm vesilesiyle üzerlerindeki büyüyü kaldırmaları yerinde olur ve onları ihanetle dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu “Bu bir yol değil” Milletimiz ve devletimiz her türlü terör örgütüyle mücadele ettiği gibi bu örgütle de mücadeleye devam edecektir.

FETÖ ve onun ABD merkezli lideri Fetullah Gülen, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da 252 kişinin ölümüne ve 2.734 kişinin yaralanmasına neden olan başarısız darbeyi planladı.

Gülen ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyordu. Türk liderler uzun süredir onun iadesini talep ediyordu ancak Amerikan yargı makamları bunu onaylamadı.

Ankara ayrıca FETÖ’yü, başta ordu, polis ve yargı olmak üzere Türk kurumlarına sızarak devleti devirmeye yönelik uzun vadeli bir kampanyanın arkasında olmakla suçluyor.

Kaynak https://www.aa.com.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir